Op 16-04-2019 zijn updates V2.11.0.0 voor de CEMM basic en V2.13.0.0 voor de CEMM plus uitgebracht. Hierin is onder andere een volledig nieuwe backup functie geïntroduceerd. Daarnaast zijn er nog enkele bugfixes gedaan. De update wordt ‘s nachts automatisch door uw CEMM geïnstalleerd.

 

Backup functie

Alle energiegegevens worden veilig op het interne opslaggeheugen van de CEMM bewaard. Zeker als een CEMM al meerdere jaren in gebruik is, staat er een grote hoeveelheid kostbare gegevens opgeslagen. Meerdere gebruikers hebben bij ons aangegeven dat ze graag de mogelijkheid willen hebben om de database van hun CEMM veilig te stellen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met de CEMM, dan zijn de energiegegevens veilig. Met de nieuwe backup functie hebben wij gehoor gegeven aan deze oproepen. Daarnaast hebben wij een aantal van onze eigen ideeën toegevoegd. Het resultaat is een uitgebreide nieuwe functie, met de volgende mogelijkheden:

  • Eenvoudig backups maken van de energiegegevens naar een USB-opslagmedium zoals een USB stick, of een FTP server zoals uw NAS.
  • Maak eenmalig een backup, of laat uw CEMM automatisch periodiek backups maken: per dag, week of maand.
  • Ontvang een notificatie als een periodieke backup geslaagd of mislukt is.

De backup functie is voor alle CEMM basic en CEMM plus gebruikers per direct beschikbaar. Na het installeren van de software update kunt u via Instellingen > Backup de backup functie naar wens configureren. Kijk hier voor meer informatie.

 

Ook hebben wij ons productassortiment uitgebreid. Zo bieden wij een geschikte USB stick van 16GB aan voor het opslaan van uw backups en een USB hub voor het uitbreiden van het aantal USB poorten van uw CEMM.

 

Bug fixes

Naast de nieuwe backup functie zijn er nog diverse bugs opgelost in zowel de CEMM basic als CEMM plus.

 

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor nieuwe mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!