In ieder land zijn de slimme meter protocollen anders. Zo kennen we in Nederland slimme meters met een ‘P1 poort’, waarmee het uitlezen zeer eenvoudig wordt gemaakt. In Noorwegen zijn de slimme meters voorzien van de zogeheten ‘HAN poort’.

Noorwegen kent, net als Nederland, een vast protocol voor de gegevens die uit een slimme meter gehaald kunnen worden. Echter blijken de drie grote fabrikanten van Noorse slimme meters dit protocol allemaal iets anders te hanteren. Hierdoor is het een stuk lastiger om alle Noorse slimme meters te ondersteunen.

De afgelopen tijd hebben wij hard gewerkt aan de ondersteuning voor alle Noorse slimme meters. Hierdoor is de CEMM de eerste energieverbruiksmanager die alle slimme meters in Noorwegen kan uitlezen. Hiervoor is tevens de zogeheten ‘HAN adapter’ ontwikkeld. De HAN adapter wordt tussen de slimme meter en de CEMM geplaatst en zorgt ervoor dat alle verbruiksgegevens correct worden doorgegeven.

Doordat de CEMM zowel qua hardware als software volledig door Cedel B.V. in eigen huis wordt ontwikkeld, kan er snel gereageerd worden op veranderingen in de markt, maar ook op eventuele nieuwe mogelijkheden. Daarnaast kunnen eventuele aanbevelingen en feedback snel worden verwerkt.

Heeft u vragen, opmerkingen, tips of ideeën? Geef dit dan gerust aan ons door.

Zorg ervoor dat u regelmatig onze nieuwspagina bezoekt om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Zo volgen er binnenkort interessante updates over het uitlezen van hoofdmeters voor grootverbruikaansluitingen, en wordt de grote notificatie-update binnenkort uitgerold.