Met CEMM basic software versie 2.16.0.0 en CEMM plus versie 2.18.0.0 zijn er weer enkele nieuwe mogelijkheden toegevoegd, waaronder een handige support functie. Daarnaast hebben we ons gefocust op enkele verbeteringen ‘onder de motorkap’ en een aantal bugfixes.

Changelog

  • Nieuwe support functie (lees verder voor meer informatie).
  • Ondersteuning toegevoegd voor de Smartrail X-835 kWh meter met stroomspoelen.
  • Een nieuwe manier toegevoegd om een CEMM in het lokale netwerk te vinden (UDP discovery).
  • Output van DSMR meters toegevoegd waarmee de CEMM gebruikt kan worden om een relais in- of uit te schakelen op basis van energiegegevens uit een hoofdmeter.
  • Zweedse taal toegevoegd.
  • Bugfixes.

Nieuwe support functie

In sommige situaties kunnen er software problemen in een CEMM ontstaan. Bijvoorbeeld als tijdens het installeren van een software update de CEMM wordt uitgeschakeld. In dit soort gevallen was het vaak niet mogelijk om de software van de CEMM op afstand te herstellen waardoor hij langs gebracht of teruggestuurd diende te worden.

Met de nieuwe support functie brengen we hier verandering in. Het is vanaf nu mogelijk om een medewerker van Cedel B.V. via een beveiligde verbinding toegang te geven tot het besturingssysteem van uw CEMM. Vanwege privacy redenen is deze functie zeer goed beveiligd en is het zonder contact op te nemen onmogelijk voor Cedel B.V. om toegang te krijgen tot uw CEMM.

U kunt de functie ‘Ondersteuning’ vinden onder Instellingen > Systeem in uw CEMM en u kunt deze alleen inschakelen via het lokale netwerk (dus niet als u via MijnCEMM de CEMM bekijkt). Na het inschakelen wordt er een wachtwoord gegenereerd, die u telefonisch of per e-mail doorgeeft aan een medewerker van Cedel B.V. Na het oplossen van eventuele problemen schakelt u de functie weer uit.

De update wordt automatisch geïnstalleerd, tenzij u dit heeft uitgeschakeld. Heeft u vragen of opmerkingen over deze update, neem dan gerust contact met ons op.