Externe bereikbaarheid

Hoe bekijkt u uw CEMM op afstand?

Handleiding externe bereikbaarheid


Met externe bereikbaarheid is de CEMM ook buiten uw thuisnetwerk te bekijken via mijn.cemm.nl. U kunt vanaf elke locatie via het beveiligde portaal toegang krijgen. Externe bereikbaarheid kan geactiveerd worden in de instellingen van uw CEMM. Via het stappenplan op deze pagina kunt u stap voor stap zien hoe dit werkt. Met externe bereikbaarheid ingeschakeld blijft uw energiedata opgeslagen op de CEMM en komt dus nooit op het internet terecht.

Stap 1

Externe bereikbaarheid activeren

Ga in de CEMM interface naar de Systeem informatie pagina: Instellingen -> Systeem. Klik vervolgens naast het kopje ‘Externe bereikbaarheid’ op de knop ‘Activeren’.

Externe bereikbaarheid activeren

Stap 2

CEMM koppelen aan een account

Als de CEMM geactiveerd is voor externe bereikbaarheid dan verschijnen er twee knoppen: ‘Koppelen aan account’ en ‘Deactiveren’. Om de CEMM te bekijken via mijn.cemm.nl heeft u een account nodig waaraan uw CEMM gekoppeld is. U kunt een account aanmaken voor de CEMM door op de knop ‘koppelen aan account’ te drukken. U wordt automatisch doorgestuurd naar de registratie pagina op mijn.cemm.nl. Het is mogelijk dat u een melding krijgt van de browser dat er pop-ups geblokkeerd worden, u moet de pop-up toestaan om door te kunnen gaan naar de registratiepagina.

CEMM koppelen aan een account

Stap 3

Account aanmaken voor mijn.cemm.nl

Vul het formulier in om een account aan te maken op mijn.cemm.nl. Na het registreren van het account wordt er automatisch een e-mail verstuurd naar het opgegeven e-mailadres met een activatie link. Door op de activatie link te klikken voltooid u de registratie en kunt u inloggen met uw inloggegevens. Het is mogelijk dat de activatie e-mail in uw SPAM map terecht komt. Controleer uw SPAM map als u geen e-mail heeft ontvangen.

Account aanmaken voor mijn.cemm.nl

Stap 4

Inloggen op mijn.cemm.nl

Zodra het account is geactiveerd kunt u inloggen met uw inloggegevens op mijn.cemm.nl. Nadat u bent ingelogd ziet u in het overzicht de gekoppelde CEMM. U kunt de CEMM bekijken door op de knop ‘Bekijken’ te klikken.

Inloggen op mijn.cemm.nl

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.