Het is tegenwoordig heel normaal dat (elektronische) producten volledig in China worden geproduceerd, ook al zijn de producten bijvoorbeeld door een Europees bedrijf ontwikkeld. Door middel van dit artikel proberen wij wat inzicht te verschaffen in waar de CEMM vandaan komt. Wij zijn er namelijk trots op dat de volledige ontwikkeling en productie van de CEMM in Nederland plaatsvindt.

 

Hardware en software ontwikkeling

Zowel de hardware als de software van de CEMM zijn door het ingenieurskantoor Cedel B.V. uit Assen ontwikkeld. Onze medewerkers van de afdelingen R&D, software en vormgeving werken nauw samen om de CEMM continu te verbeteren. Daarnaast proberen wij zo goed mogelijk te luisteren naar feedback van CEMM gebruikers. Vanuit deze feedback zijn er al diverse nieuwe functies ontstaan die met software updates voor iedereen beschikbaar zijn gesteld. Alle CEMM’s worden rechtstreeks vanuit ons kantoor in Assen verstuurd.

 

Productie

De CEMM wordt door Major Electronics b.v. in Hoogeveen geproduceerd. Na het aanleveren van alle benodigdheden wordt er gestart met de productie van de printplaten. Hierna worden alle CEMM’s in elkaar gezet, bestickerd en getest. Na het testen worden de dozen gevouwen en ingepakt. Uiteindelijk worden er meerdere pallets vol CEMM’s afgeleverd bij Cedel B.V.

De volledige ontwikkeling en productie van de CEMM vindt dus plaats binnen de provincie Drenthe.