Het instellen en maken van backups

Hoe stelt u uw kostbare gegevens snel en eenvoudig veilig?

Voor als het toch een keer mis gaat…


Uw energiegegevens worden veilig op het interne opslaggeheugen van uw CEMM bewaard. U wilt er natuurlijk niet aan denken dat u alle opgebouwde gegevens kwijtraakt, om wat voor reden dan ook. Het is nu mogelijk om uw gegevens eenvoudig veilig te stellen op bijvoorbeeld een USB stick, een externe hardeschijf of uw NAS. En het mooiste: u stelt de backup-functie eenmalig in, waarna de rest vanzelf gaat.

Voor als het toch een keer mis gaat...
Eenmalig of periodiek

Maak een eenmalige backup of laat uw CEMM dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch een backup maken.

Via USB

Sluit eenvoudig een USB stick of een externe hardeschijf aan op de USB poort van uw CEMM voor uw backups.

Naar uw server

Heeft u een NAS of een andere server? Dan kan uw CEMM eenvoudig de backups op uw server opslaan.

Blijf op de hoogte

Dankzij de volledige integratie met de notificaties ontvangt u een melding als uw backup geslaagd of mislukt is.

Instellingen


Om de backup-functie in te stellen opent u uw CEMM via een internetbrowser en gaat u naar Instellingen > Backup. U heeft op deze pagina de volgende mogelijkheden:

Op USB schijf opslaan

Verbind een USB opslagmedium zoals een USB stick of externe hardeschijf met uw CEMM. Kies vervolgens het apparaat in de lijst. U kunt uw USB opslagmedium permanent verbonden laten met uw CEMM en de backup toevoegen aan de planning, of eenmalig een backup maken door op ‘USB backup starten’ te klikken.

Uploaden naar FTP server

Heeft u een NAS of een andere FTP server? Vul dan hier uw server gegevens in. Uw CEMM kan net als via USB eenmalig een backup uploaden naar uw server, maar ook periodiek. Dit werkt volledig automatisch.
U kunt tevens aangeven op welk pad de backups op uw server opgeslagen moeten worden.

Backup planning

Heeft u een USB of FTP backup toegevoegd aan de planning? Dan verschijnt deze bij de Backup planning. U kunt hier aangeven met wat voor interval de backup gemaakt wordt. U heeft de keuze uit handmatig (eenmalig), dagelijks, wekelijks en maandelijks.

Notificatie bij een mislukte en/of geslaagde backup

Maakt u gebruik van periodiek backuppen en wilt u graag een notificatie ontvangen als een backup mislukt en/of geslaagd is? Ga dan naar mijn.cemm.nl, log in, en klik bij uw CEMM op Instellingen. Selecteer vervolgens de gewenste voorkeuren in het blok Notificatie Voorkeuren.

Heeft u vragen of opmerkingen over het maken van backups?