Notificaties

CEMM houdt u nu automatisch op de hoogte van belangrijke zaken.

Altijd op de hoogte


CEMM basic en CEMM plus kunnen u automatisch op de hoogte houden van belangrijke gebeurtenissen. Produceren uw zonnepanelen bijvoorbeeld geen of te weinig elektriciteit? Dan kan uw CEMM u een notificatie sturen waardoor u problemen sneller ontdekt en veel geld kunt besparen!

Altijd op de hoogte
E-mail, app, platform

CEMM houdt u via de e-mail, de app en het online platform op de hoogte.

Naar wens instelbaar

Bepaal zelf wat voor notificaties u ontvangt en op welke manier.

Bespaar tijd en geld

Door het tijdig ontdekken van problemen kunt u met CEMM veel geld besparen.

Soorten notificaties


Het aantal situaties waarin CEMM notificaties kan versturen wordt steeds verder uitgebreid. Op dit moment kunnen er notificaties worden gestuurd in de volgende gevallen:

<strong>Hoog energieverbruik</strong>

Hoog energieverbruik

Uw elektriciteits- gas- of waterverbruik is vandaag hoger dan de door u ingestelde drempelwaarde. Hiermee spoort u energieslurpers of lekkage op.

<strong>Geen of weinig zonproductie</strong>

Geen of weinig zonproductie

Hebben uw zonnepanelen niks geproduceerd, of minder dan een door u ingestelde drempelwaarde? Dan stuurt uw CEMM een notificatie.

<strong>Backup meldingen</strong>

Backup meldingen

Heeft u automatische periodieke backups ingesteld? Dan kunt u een notificatie ontvangen als een backup geslaagd en/of mislukt is.

<strong>Offline meldingen</strong>

Offline meldingen

Is uw CEMM offline, of heeft u een CEMM plus en verliest een Modbus kWh meter plotseling de verbinding? Ontvang dan een notificatie.

<strong>Belangrijke updates</strong>

Belangrijke updates

U kunt vanuit Cedel een notificatie ontvangen in het geval van een grote of belangrijke update, of in het geval van een storing.

<strong>CEMM nieuws</strong>

CEMM nieuws

U kunt zich ‘abonneren’ op CEMM nieuws notificaties. Hierdoor kunt u een melding ontvangen bij interessante nieuwtjes, zoals een update.

Notificaties instellen


Het instellen van de notificaties is heel eenvoudig. Het is wel van belang dat de externe bereikbaarheid in uw CEMM is geactiveerd en dat u een MijnCEMM account heeft.

Notificaties activeren

Om te beginnen activeert u de notificatie functie. Dit kan via uw MijnCEMM-account. Heeft u meerdere CEMM’s? Dan dient u de volgende stappen per CEMM uit te voeren.

Log in via mijn.cemm.nl. U komt nu terecht in het dashboard waar u uw gekoppelde CEMM(‘s) kunt zien. Klik in het blok met uw CEMM op Instellingen.
Klik in het blok Notificatie Voorkeuren op de knop Notificaties inschakelen.

Notificaties instellenNotificatie voorkeuren

Na het activeren van de notificaties ziet u een tabel waarin u kunt aangeven wat voor notificaties u wilt ontvangen, en waar u deze notificaties ziet: via e-mail, in het portaal of in de app. Uiteraard kunt u ook alles aanvinken waardoor u een notificatie op meerdere plekken ziet. Wanneer de notificatie mogelijkheden in toekomstige updates worden uitgebreid, dan zal de lijst met onderwerpen langer worden. Daarnaast heeft u in het ‘Notificatie centrum’ de mogelijkheid om ‘algemene’ notificatie voorkeuren te wijzigen.

Notificaties instellenOptioneel: drempelwaarde voor zon opbrengst

Heeft u zonnepanelen en leest u deze met behulp van uw CEMM en een kWh meter uit? Dan kan uw CEMM een notificatie sturen wanneer de zon opbrengst op een dag lager uitvalt dan een door u ingestelde drempelwaarde. Open uw CEMM en ga naar Instellingen > Notificaties om deze drempelwaarde in te stellen.

Notificaties instellen

Notificaties ontvangen


Notificaties kunnen via drie kanalen ontvangen en bekeken worden.

Vanuit het notificatie centrum van het MijnCEMM-portaal heeft u toegang tot algemene notificatie instellingen en een overzicht met recente notificaties.

U heeft de mogelijkheid om notificaties  via de e-mail te ontvangen. Alle notificaties worden per dag gegroepeerd. U krijgt vervolgens aan het eind van de dag een overzicht van alle notificaties van de afgelopen dag.

Via de CEMM app kunt u push-notificaties ontvangen. Daarnaast heeft u via het hoofdmenu van de app toegang tot het overzicht met recente notificaties

Heeft u vragen over notificaties of heeft u een goed idee?
Neem contact op