Ontwikkelingen

Waar wordt aan gewerkt?

Lopende ontwikkelingen


Hieronder vindt u een overzicht van functies waaraan wij werken. Wij proberen bij het ontwikkelen van nieuwe functies altijd zo goed mogelijk rekening te houden met onze gebruikers. Heeft u goede ideeën, suggesties of feedback? Neem dan gerust contact met ons op!

Weergave afname en teruglevering uitbreiden, grote update CEMM app.

Nu de saldering langzamerhand verdwijnt wordt het steeds belangrijker om duidelijk inzicht te krijgen in de teruglevering van energie. In België is dit al het geval.

Hoe meer je je eigen opgewekte energie kunt verbruiken hoe beter. Om beter inzicht te krijgen in hoeveel energie er per dag wordt afgenomen en teruggeleverd zijn we bezig met een aantal aanpassingen voor de maand- en jaargrafieken.

Daarnaast wordt dit gecombineerd met een grote update aan de CEMM app waarbij de app van de grond af aan opnieuw ontwikkeld wordt met een nieuw design en meer mogelijkheden.

De verwachte opleverdatum is in de zomer van 2021.

Nieuwe tarieven module

Energietarieven wijzigen continu en met nieuwe regels in aantocht met betrekking tot saldering is het van belang dat de tarieven module in de CEMM uitgebreider en toekomstbestendiger wordt. Daarom werken we aan een nieuwe tarieven module met meer mogelijkheden. 

Extra warmte sensoren

We werken aan het toevoegen van ondersteuning voor extra meters en sensoren, bijvoorbeeld om watertemperatuur te monitoren.

Ondersteuning voor MQTT communicatie protocol

MQTT is een lichtgewicht “Internet Of Things” (IOT) communicatie protocol waarmee bijvoorbeeld home automation apparaten met elkaar kunnen communiceren. We zijn ermee bezig om MQTT ondersteuning in te bouwen in de CEMM door middel van een software update. De update wordt eind 2021 verwacht.

CEMM plus extra mogelijkheden Eastron SDM630 Modbus

De Eastron SDM630 Modbus is een zeer uitgebreide kWh meter. Op dit moment wordt echter alleen het actuele totale realtime vermogen uitgelezen door de CEMM plus. Met de komst van de Eastron SDM72 Modbus die dit ook kan, is het van belang dat de Eastron SDM630 meerwaarde biedt. Daarom gaan we de mogelijkheden van de Eastron SDM630 i.c.m. de CEMM plus uitbreiden. Iedereen met deze hardware combinatie gaat hiervan profiteren.

Nieuwe CEMM interface

De CEMM is voortdurend in beweging. Zo worden er regelmatig nieuwe functies toegevoegd aan de software, is er een app beschikbaar voor iOS en Android, en is de CEMM extern te benaderen via MijnCEMM. Binnenkort is het uiterlijk van de CEMM interface aan de beurt.

Met een nieuwe interface willen we de app en de desktop interface meer gelijk trekken. Daarnaast willen we direct van de gelegenheid gebruik maken om een aantal verbeteringen door te voeren in het kader van de gebruiksvriendelijkheid. Ook wordt de interface op zo’n manier ontworpen dat deze later eenvoudig uit te breiden is met extra functionaliteiten.

Heeft u goede ideeën over de CEMM interface? Neem dan gerust contact met ons op!

Voltooid


Grote update voor de CEMM app – Voltooid op 25-09-2020

Zie het nieuwsbericht  voor alle informatie omtrent deze update.

Drempelwaarde voor puls meters – Voltooid op 17-03-2020

Het is nu mogelijk om een drempelwaarde in te stellen voor een puls meter. Hiermee kunt u bijvoorbeeld ‘s nachts het verbruik van uw omvormer uit de grafieken filteren.

Lees het nieuwsbericht voor meer informatie

Open API lokaal – Voltooid op 20-02-2020

Naast de gewone Open API die via MijnCEMM werkt, is er nu ook een lokale API beschikbaar. Kijk op developer.cemm.nl voor meer informatie.

Meer supportmogelijkheden – Voltooid op 06-02-2020

Het is nu mogelijk om een supportmedewerker van Cedel B.V. toegang te verlenen tot uw CEMM. Hierdoor kunnen bepaalde software problemen op afstand worden verholpen.

Lees het nieuwsbericht voor meer informatie

Meer instelmogelijkheden in de app – Voltooid op 08-08-2019

Het is nu mogelijk om de volgende zaken te doen vanuit de app:

  • Een MijnCEMM-account registreren.
  • Notificatie instellingen wijzigen.
Meer notificatie mogelijkheden – Voltooid op 03-06-2019

De mogelijkheden van de notificatie functie zijn uitgebreid. Het is nu mogelijk om een notificatie te ontvangen in het geval van een (te) hoog energieverbruik. Naast elektra werkt dit ook voor gas en water. Heeft u bijvoorbeeld lekkage? Dan kan de CEMM u automatisch tijdig op de hoogte brengen.

Daarnaast kunt u nu ook een notificatie ontvangen als een Modbus kWh meter van uw CEMM plus offline gaat.

CEMM plus extra kWh meters ondersteuning – Voltooid op 03-06-2019

Naast de SDM630 en SDM120 Modbus kWh meters van Eastron, kan de CEMM nu ook omgaan met de Eastron SDM72D Modbus. 

Daarnaast is er ondersteuning ingebouwd voor de ABB B21 en ABB B23 Modbus kWh meters. Hierdoor is de CEMM plus in meer situaties toe te passen.

Backups maken van uw energiegegevens – Voltooid op 16-04-2019

Al uw energiegegevens worden lokaal op uw CEMM opgeslagen. Het opslaggeheugen in uw CEMM is zeer betrouwbaar, maar er kan natuurlijk onverwachts iets met uw CEMM gebeuren. Daarom hebben we het mogelijk  gemaakt om backups te maken van uw gegevens. Kijk hier voor meer informatie.

Meer USB mogelijkheden – Voltooid op 16-04-2019

Naast de nieuwe backup functie hebben we ook de mogelijkheden van de USB poort uitgebreid. Hierdoor is het mogelijk om USB sticks te gebruiken voor het maken van backups, en d.m.v. een USB hub kunnen extra USB poorten gecreëerd worden.

Notificaties in de CEMM interface, de app en MijnCEMM – Voltooid op 12-03-2019

Eén van de grootste nieuwe functies waar we de afgelopen tijd aan hebben gewerkt is de mogelijkheid om notificaties te ontvangen in bepaalde situaties. Denk hierbij aan de volgende gevallen:

  • Uw zonnepanelen hebben een dag geen stroom geproduceerd.
  • Uw energieverbruik is bijzonder hoog (wordt later toegevoegd).
  • Overige situaties, bijvoorbeeld in het geval van nieuwe functies of een update.

Wij willen daarnaast de gebruiker de mogelijkheid bieden om zelf situaties te definiëren waarin de notificaties worden verzonden.
Notificaties kunnen ontvangen worden via de e-mail, MijnCEMM en de app.

MijnCEMM voorbereiden op de toekomst – Voltooid op 17-12-2018

De meeste CEMM gebruikers benaderen hun CEMM regelmatig buitenshuis, bijvoorbeeld via de app of via mijn.cemm.nl

Naarmate de hoeveelheid gebruikers toeneemt, krijgen de MijnCEMM-servers het zwaarder. Daarom is MijnCEMM aan de achterkant volledig vernieuwd. 

Hierdoor kunnen wij in de toekomst makkelijker functies toevoegen, zoals de notificaties. Daarnaast is de snelheid van het platform ook toegenomen, en is het platform schaalbaar waardoor we grote gebruikerspieken eenvoudig kunnen opvangen.

Afkortingen van weekdagen + weergeven weekenden in de app – Voltooid op 30-10-2018

In de laatste update van de CEMM app zijn twee veelgevraagde interface wijzigingen doorgevoerd:

  • Afkortingen van weekdagen worden nu weergegeven.
  • Weekenden worden dikgedrukt weergegeven in de grafieken. Op deze manier zijn de weekenden eenvoudig te herkennen.
Meertaligheid in de CEMM app en MijnCEMM – Voltooid op 09-10-2018

De CEMM ondersteunt de Engelse, Noorse en Nederlandse talen. De app en MijnCEMM ondersteunen deze talen nu ook.

De app herkent automatisch de systeemtaal. In MijnCEMM is de taal te wijzigen via de instellingen.

Temperatuursensor ondersteuning – Voltooid op 22-09-2018

Met de CEMM plus is het nu mogelijk om Modbus temperatuursensoren te gebruiken. Kijk hier voor meer informatie.