Ontwikkelingen

Waar wordt aan gewerkt?

Lopende ontwikkelingen


Hieronder vindt u een overzicht van functies waaraan wij werken. Wij proberen bij het ontwikkelen van nieuwe functies altijd zo goed mogelijk rekening te houden met onze gebruikers. Heeft u goede ideeën, suggesties of feedback? Neem dan gerust contact met ons op!

Back-ups maken van uw energiegegevens

Al uw energiegegevens worden lokaal op uw CEMM opgeslagen. Het opslaggeheugen in uw CEMM is zeer betrouwbaar, maar er kan natuurlijk onverwachts iets met uw CEMM gebeuren. Daarom werken wij aan het mogelijk maken van een back-up van uw gegevens. In eerste instantie richten wij ons op de mogelijkheid van het maken van een back-up op een USB stick via de USB poort van de CEMM, maar ook het maken van automatische back-ups naar uw NAS behoort tot de opties waar wij aan werken.

Meer USB mogelijkheden

Zowel de CEMM basic als CEMM plus beschikken over een USB poort. In het geval van de CEMM basic wordt deze meestal niet gebruikt.

We willen de functionaliteiten van de USB poort softwarematig gaan uitbreiden. Zo wordt er ondersteuning ingebouwd voor USB sticks en USB hubs. Hierdoor is het in het geval van de CEMM plus tevens mogelijk om extra USB apparaten aan te sluiten naast de USB Modbus converter.

Nieuwe CEMM interface

De CEMM is voortdurend in beweging. Zo worden er regelmatig nieuwe functies toegevoegd aan de software, is er een app beschikbaar voor iOS en Android, en is de CEMM extern te benaderen via MijnCEMM. Binnenkort is het uiterlijk van de CEMM interface aan de beurt.

Met een nieuwe interface willen we de app en de desktop interface meer gelijk trekken. Daarnaast willen we direct van de gelegenheid gebruik maken om een aantal verbeteringen door te voeren in het kader van de gebruiksvriendelijkheid. Ook wordt de interface op zo’n manier ontworpen dat deze later eenvoudig uit te breiden is met extra functionaliteiten.

Heeft u goede ideeën over de CEMM interface? Neem dan gerust contact met ons op!

Open API lokaal

Er wordt gewerkt aan een lokale versie van de Open API. Op dit moment draait de Open API uitsluitend online via MijnCEMM.

Voltooid


Notificaties in de CEMM interface, de app en MijnCEMM – Voltooid op 12-03-2019

Eén van de grootste nieuwe functies waar we de afgelopen tijd aan hebben gewerkt is de mogelijkheid om notificaties te ontvangen in bepaalde situaties. Denk hierbij aan de volgende gevallen:

  • Uw zonnepanelen hebben een dag geen stroom geproduceerd.
  • Uw energieverbruik is bijzonder hoog (wordt later toegevoegd).
  • Overige situaties, bijvoorbeeld in het geval van nieuwe functies of een update.

Wij willen daarnaast de gebruiker de mogelijkheid bieden om zelf situaties te definiëren waarin de notificaties worden verzonden.
Notificaties kunnen ontvangen worden via de e-mail, MijnCEMM en de app.

MijnCEMM voorbereiden op de toekomst – Voltooid op 17-12-2018

De meeste CEMM gebruikers benaderen hun CEMM regelmatig buitenshuis, bijvoorbeeld via de app of via mijn.cemm.nl

Naarmate de hoeveelheid gebruikers toeneemt, krijgen de MijnCEMM-servers het zwaarder. Daarom is MijnCEMM aan de achterkant volledig vernieuwd. 

Hierdoor kunnen wij in de toekomst makkelijker functies toevoegen, zoals de notificaties. Daarnaast is de snelheid van het platform ook toegenomen, en is het platform schaalbaar waardoor we grote gebruikerspieken eenvoudig kunnen opvangen.

Afkortingen van weekdagen + weergeven weekenden in de app – Voltooid op 30-10-2018

In de laatste update van de CEMM app zijn twee veelgevraagde interface wijzigingen doorgevoerd:

  • Afkortingen van weekdagen worden nu weergegeven.
  • Weekenden worden dikgedrukt weergegeven in de grafieken. Op deze manier zijn de weekenden eenvoudig te herkennen.
Meertaligheid in de CEMM app en MijnCEMM – Voltooid op 09-10-2018

De CEMM ondersteunt de Engelse, Noorse en Nederlandse talen. De app en MijnCEMM ondersteunen deze talen nu ook.

De app herkent automatisch de systeemtaal. In MijnCEMM is de taal te wijzigen via de instellingen.

Temperatuursensor ondersteuning – Voltooid op 22-09-2018

Met de CEMM plus is het nu mogelijk om Modbus temperatuursensoren te gebruiken. Kijk hier voor meer informatie.