Qurrent heeft aangekondigd dat ze per 1 januari 2019 stoppen met de eigen energieverbruiksmanager ‘Qbox’. Voor Qbox gebruikers betekent dit dat ze vanaf 1 januari geen toegang meer hebben tot de cloud waarin hun eigen energiegegevens zijn opgeslagen.

Uiteraard is deze ontwikkeling vervelend voor de Qbox gebruikers. Het installeren van een nieuwe energieverbruiksmanager is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig is het nu eenvoudiger dan ooit om over te stappen op CEMM!
De CEMM wordt namelijk op dezelfde manier aangesloten als de Qbox. Daarnaast hebben wij een adapter ontwikkeld waarmee u de bestaande bekabeling van uw Qbox eenvoudig kunt overzetten naar uw nieuwe CEMM. Zo kunt u direct verder gaan met het monitoren van uw slimme meter en zonnepanelen.

 

Lokale opslag van uw energiegegevens

Al uw energiegegevens worden lokaal op de CEMM opgeslagen en niet in een cloud omgeving. Hierdoor bent u volledig onafhankelijk en loopt u niet weer tegen dezelfde problemen aan, ongeacht welke energieleverancier u kiest. Met CEMM heeft u de keuze om uw energiegegevens alleen vanuit of eigen netwerk, of via het internet in te zien via uw smartphone, tablet of computer.

Met CEMM zit u daarnaast niet vast aan een abonnement.

Stap nu over op CEMM en krijg onze handige adapter gratis!