Support

Bekijk diverse handleidingen over het aansluiten en installeren van je CEMM, of krijg antwoord op veelgestelde vragen.

Onderwerpen

Veelgestelde vragen

Wordt al mijn data echt lokaal bewaard?

Ja, al je energiegegevens worden op het interne opslaggeheugen van je CEMM bewaard. Ondanks de mogelijkheid om je CEMM extern via het CEMM portal te bekijken, worden er geen gegevens in de cloud opgeslagen.

Zijn updates met nieuwe mogelijkheden gratis?

Er worden regelmatig updates voor de CEMM software uitgebracht met bug fixes en nieuwe functionaliteit op basis van feedback. Deze updates zijn kosteloos en worden automatisch geïnstalleerd. Heb je specifieke wensen of wil je melding maken van een bug? Neem dan contact op.

Hoeveel jaar garantie zit er op de CEMM?

Op de CEMM zit 2 jaar productgarantie. De CEMM wordt echter voor onbepaalde tijd ondersteund met gratis updates. Heb je te maken met een defect? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel (kWh) meters kan ik toevoegen?

Op één CEMM kun je een slimme meter en maximaal 3 puls (S0) meters of sensoren aansluiten. Via Modbus kun je daarbovenop nog eens minimaal 8 extra meters aansluiten. Let op: Modbus module en Modbus converter vereist.

Kan ik CEMM integreren in andere software?

Met behulp van de Webhooks module (separaat verkrijgbaar) is het mogelijk om je CEMM in een zelfgekozen interval data naar een URL te laten sturen. Hierdoor is het mogelijk om CEMM data te integreren in andere toepassingen of applicaties.

Kan ik alle Modbus kWh meters gebruiken?

Momenteel worden alleen Modbus kWh meters van Eastron en ABB ondersteund. Ook worden Modbus TCP meters van Schneider ondersteund. Voor puls kWh meters zijn er geen beperkingen.